2019.08.28 – Jak przystało na „Wakacje z Historią” nie obyło się bez wycieczek do Biskupina i Katedry Gnieźnieńskiej

Młodzież  z Zespołu Szkół Zawodowych nr 2 w Poznaniu, która wyjechała na upragniony wypoczynek do Skorzęcina, przy  wsparciu miasta Poznania #poznanwspiera oraz Fundacji POMOST, w ramach "Wakacji z Historią", oprócz "plażowania i wyśmienitej zabawy brała udział też we wspaniałych i pouczających wycieczkach. Jak przystało na "Wakacje z Historią" młodzież zwiedziła odrestaurowany gród w Biskupinie, który istniał już grubo przed naszą erą. Ale nie tylko! Na innej wycieczce mieli okazję zwiedzić słynną i jedną z najstarszych w Polsce katedr. Czyli Katedrę Gnieźnieńską wraz z podziemiami i Muzeum Archidiecezjalnym  oraz niewiarygodnie wysoką wieżą katedralną. Zabawy mnóstwo, ale dzięki tej zabawie nasza młodzież miała okazję zaznajomić się się z wieloma faktami historycznymi. W myśl zasady - uczymy się poprzez zabawę.