2019.11.15 – „Spotkanie z żywą historią – Panem Eugeniuszem Śliwińskim” w II Liceum Ogólnokształcącym im. Generałowej Zamoyskiej i Heleny Modrzejewskiej w Poznaniu

15.11.2019 w ramach „Spotkań z żywą historią - panem Eugeniuszem Śliwińskim, Fundacja „POMOST” przy wsparciu miasta Poznania oraz Muzeum Historii Polski w Warszawie zorganizowała kolejne spotkanie Pana Śliwińskiego z młodzieżą. Pan Eugeniusz w okresie II Wojny Światowej był więźniem jednego z najstraszniejszych , niemieckich obozów koncentracyjnych – MAUTHAUSEN-GUSEN.
Tym razem wizyta miała miejsce w II Liceum Ogólnokształcące im. Generałowej Zamoyskiej i Heleny Modrzejewskiej w Poznaniu przy ul.Matejki 8/10 w Poznaniu.
Wspomnienia pana Eugeniusza miały ogromny, wpływ na młodzież. Przejawiało się to podczas indywidualnych rozmów z panem Eugeniuszem.
Taki odbiór naszej inicjatywy niezmiernie nas cieszy. Jesteśmy w trakcie organizowania następnych spotkań z młodzieżą.

Dofinansowano ze środków budżetowych Miasta Poznania  #poznanwspiera