2019.11.22 „Spotkanie z żywą historią – Panem Eugeniuszem Śliwińskim” w Zespole Szkół Samochodowych im. inż. Tadeusza Tańskiego w Poznaniu.

2019.11.22 „Spotkanie z żywą historią – Panem Eugeniuszem Śliwińskim” w Zespole Szkół Samochodowych im. inż. Tadeusza Tańskiego w Poznaniu przy ul. Zamenhofa 142.

Było to bardzo emocjonalne spotkanie. Młodzież obdarzyła Pana Eugeniusza ogromna sympatią, a jego relacje i prelekcja Pani Marii Śliwińskiej wzbudziły ogromne zainteresowanie. Nawet po oficjalnym spotkaniu, na zewnątrz szkoły nie mogli rozstać się z Panem Eugeniuszem zadając ogromną ilość pytań na temat jego przeżyć.

To spotkanie było już ostatnim z cyklu 12 "Spotkań z żywą historią - Panem Eugeniuszem Śliwińskim". Mamy jednak nadzieję na wznowienie tego projektu tak potrzebnego młodym ludziom, którzy mają niesamowitą okazję poznać ją bezpośrednio od uczestnika tych strasznych wydarzeń.

Dofinansowano ze środków budżetowych Miasta Poznania
#poznanwspiera