2020.02.25 – „Był kabaret, mimo że bez skeczów” – Wieczór z limerykami w Domu Kultury „Na Skarpie” w Poznaniu

W dniu 25.02.2020 Fundacja "POMOST" wraz z Domem Kultury "Na Skarpie w Poznaniu zorganizowała wspaniałe spotkanie z czołowymi, polskimi twórcami limeryków. Oprócz znakomitego wykładu wygłoszonego przez pana prof. Piotra Michałowskiego na temat historii powstania tej formy literackiej, mistrzowie w tej materii obecni na spotkaniu przedstawili limeryki swojego autorstwa, budząc tym salwy śmiechu szczerze rozbawionej publiczności, która wypełniła salę po brzegi.
Ten wspaniały wieczór literacki odbył się w sali  Domu Kultury "Na Skarpie" SM"Osiedle Młodych" na Osiedlu Piastowskim 104 w Poznaniu.

W wieczorze z limerykami udział wzięli:

Piotr Michałowski (teoria i praktyka limeryku), Piotr Wiza (muzyka do limeryków) oraz Eugeniusz Biały, Henryk Krzyżanowski, Radosław Okulicz-Kozaryn, Andrzej Wilowski (autorzy limeryków).