2018 – Recital Zofii Kosmowskiej

Za nami kolejny koncert „Wrzosów”! Pani Zofia Kosmowska jako solistka porwała widownię ze sobą. Towarzyszył jej zespół, pan Piotr Wiza przy pianinie oraz wierna publiczność. Warto jednak poznać jej historię:
„Urodziłam się w Szamotułach w roku 1948. Tam rozpoczęłam swoją edukację.Przez kilka lat uczyłam się też grać na fortepianie.Należałam do harcerstwa – do końca liceum włącznie. Potem, już w Poznaniu studiowałam, pracowałam i założyłam rodzinę.Z wykształcenia jestem technikiem rachunkowości.Moja ostatnia praca – główny księgowy w zespole szkół. Obecnie jestem na emeryturze. Z muzyką jestem związana od dzieciństwa. Przede wszystkim śpiewałam – w rodzinie, szkole,harcerstwie, kościołach, domach kultury, solo i w chórach.Grałam w rodzinnym zespole na weselach, zabawach , imprezach. Po przejściu na emeryturę ponownie zaczęłam śpiewać w chórach. Do zespołu „WRZOSY” wstąpiłam przed dziesięciu laty na zaproszenie pana Jerzego Golferta. I tak śpiewam tu do dzisiaj.”