Projekty edukacyjne

Projekt „Bezpieczeństwo w sieci – zajęcia dydaktyczne na temat prywatności w internecie”

W dniu 18.12.2018r. zakończyliśmy realizację projektu „Bezpieczeństwo w sieci – zajęcia dydaktyczne na temat prywatności w Internecie” dofinansowanego dzięki Miastu Poznań. Odwiedziliśmy Szkołę Podstawową nr. 71, Szkołę Podstawową nr. 38, Szkołę Podstawową nr. 83 (Łejery) oraz Zespół Szkół Mistrzostwa Sportowego nr.2 w Poznaniu.

Szkolne gry edukacyjne: prywatność w Internecie

Wraz z naszym zespołem realizatorskim odwiedziliśmy cztery szkoły w Poznaniu, aby tam przeprowadzić grę improwizacyjno-teatralną uświadamiającą o zagrożeniach czychających na naszą prywatność w Internecie i mediach społecznościowych. Dzieci otrzymały również pakiet informacji zwłaszcza z zakresu „jak reagować”. Całość projektu była konsultowana z ekspertami. Projekt dofinansowany dzięki grantowi z Miasta Poznań.

Konwent larpowy

Larpy to bardzo efektywne jeśli chodzi o edukację medium. Gry oparte o interakcję, improwizację i odkrywanie postaci w 2019 roku będą obchodzić 30-lecie w Polsce. Na północy Europy są już standardowo wykorzystywane w szkołach. Zapraszamy wszystkich edukatorów, młodzież i dzieci do uczestnictwa w konwencie Larp Now!, który organizujemy w dniach 20-21 października w Poznaniu!